vrijdag 24 december 2010

'N WONDERLIKE KERSFEES


Het is kerstochtend. De zon is op en het belooft vandaag weer een mooie dag te worden. Een ritje met de Saab, ontbijt op het strand en vanmiddag een braai met familie uit Johannesburg en vrienden uit Constantia. Dit is kerst 2010. Volgende week ben ik 3 maanden in Cape Town. En wat is er veel gebeurd.

Natuurlijk denk ik op deze dagen aan Nederland. Vooral nu er allemaal leuke en onverwachte kerstwensen onze kant op komen. Tel daar de vrienden en de sneeuw bij op en je hebt zin om even naar Nederland te vliegen. Het ticket waarmee ik op 1 oktober naar Cape Town ben gevlogen is nog steeds geldig..... De terugreis staat geboekt op 27 december. Aanstaande maandag. Ik ga er geen gebruik van maken. Mijn thuis hier. In Hout Bay. In ons prachtige huis bij het strand met uitzicht over de bergen.

Bovendien is dit avontuur pas net begonnen. Het is een spannende 'journey' met hoogte- en dieptepunten. Inmiddels weten we dat emigreren niet makkelijk is. We begrijpen ook heel goed waarom emigranten na verloop van tijd weer terug gaan. Het is hard werken. De basis ingrediƫnten zijn in ieder geval aanwezig. Een inkomen, een huis, een baan en geweldige vrienden.

Terugkijkend heeft 2010 helemaal in het teken gestaan van onze verhuizing. In januari hebben we ons huis in Amsterdam in de verkoop gezet en begonnen we heel voorzichtig met opruimen en inpakken. In maart werd de verkoop serieus en begon de spanning te stijgen. Beslissingen werden genomen, offertes werden aangevraagd. In juli hebben we ons huis verkocht en werden twee verhuizingen geregeld. Eerst naar Amstelveen en later naar Zuid Afrika. De flat in Amstelveen werd in juli / augustus gereedgemaakt met de hulp van een paar geweldige vrienden en in september zaten we in Amstelveen en een maand later in Cape Town.

Natuurlijk waren er momenten dat het zwaar was. Maar we hebben dit altijd gezien als een deel van het proces waar je voor hebt gekozen. Het is goed. Nu aan het eind van 2010 zijn we heel gelukkig. Het was het allemaal waard!

Samen met Ronen wens ik iedereen

'n Wonderlike kerfees en vir baie geluk in die nuwe jaar!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten